HTML

Srí Lanka, Mr.P, Pöpcsi és én

Srí Lankán van egy évben a legtöbb munkaszüneti nap. Én azért megpróbálok dolgozni valamit.

Friss topikok

Linkblog

Day 33 - Megjöt K/ZS, hát ő is összefosta magát

2009.12.28. 08:24 matvely

Mint azt már a tegnapi bejegyzésemből meg lehetett tudni, ma roppantul korán kellett keljek. Valamikor 3 és fél 4 között, hogy vigye el a fene. Velünk tartott Mr.Gamini, mert Colomboban volt dolga. Pöpcsikicsukimaki meg nagyjából időben ideért.

Talán kibírtam az ébren levés egészen Ambalangoda-ig. nagyjából 10 percre van Kahawa-tól. Itt azonban bealudtam és Colomboban kaptam fel a fejemet, hogy már Colomboban vagyunk. Valahogy a Pöpcsi fele annyi idő alatt tette meg az utat. Három helyett másfél órán keresztül utazunk csak Colomboba, valószínűleg nem volt forgalom. Nem tudom, mert aludtam.

Colomboban kiraktuk Mr.Gamini-t, aztán haladtunk tovább Negombo, illetve a reptér felé.

Megéheztünk, ezért megálltunk egy helyi étkezdében. Itt Pöpcsi találkozott valamilyen ismerőseivel, akik épp a reptérre mentek. Megbeszéltük velük, hogy vigyenek el engem a reptérre. Mr.P és Pöpcsi így tovább tud haladni Negombonak.

Az emberekről, akik engem vittek kiderült, hogy valami magas beosztású ellenzéki formák voltak. Nagyon kedvesen megmutattak nekem mindent a reptéren, majd elváltak az útjaink. Persze minden nagyon szépen megköszöntem.

Elég hamar értem ki a reptérre, K/ZS járatára még jó sokat kellett várnom, meg késett is vagy 20 percet a gép. De jól elvoltam a reptéren, viszonylag gyorsan eltelt a várakozási idő.

Aztán végre felbukkant K/ZS feje, aki nagyon boldog volt, hogy végre ideért.

Közben Mr.P és Pöpcsi kint vártak ránk. Elindultunk megkeresni őket, egy kevés ide-oda mászkálás után meg is lettek.

Innen sietünk vissza Colomboba, mert találkozónk volt Mr.Rohannal ( ő Magyarország tiszteletbeli konzulja Sri Lankán). Sajnos a Colomboba vezető út nem volt zökkenő mentes. Igazából haladásmentes volt, mert soha nem látott dugóba kerültünk. Sajnos késésben voltunk, de Mr.Rohan mondta, hogy nem gond, megvár minket.

Szóval végre odaértünk hozzá. Itt nagyon titkos és fontos tárgyalások játszódtak le Mr.P és Mr.Rohan között.

 A tárgyalás végeztével elmentünk a Majestic City névre keresztelt bevásárló valamibe. Itt K/ZS kapott egy kis Sri Lankát, de nagyon élvezte. Megvette a világ legjobb telefonját, amit majd biztos megmutat mindenkinek otthon, mert nagyon jó. Pont úgy néz ki, mint egy aranyszínű számológép. Idős embereknek lett kitalálva, ezért hatalmas gombok vannak rajta. Meg van rajta egy SOS gomb, amit hogyha megnyom az ember, akkor azonnal tárcsázza azokat a számokat, amik be lettek állítva vész esetére. Megjegyeztem a boltban, hogy lehetne sör gombnak hívni és hogyha megszomjazom egy kis sörre, akkor azonnal tárcsázza a sörvész esetre beállított számokat. Nekem nagyon tetszett az ötlet, de az eladónő picit csúnyán tekintett rám sri lankai szemeivel. Innen mentünk zabbantani egy kicsit.

Közben Mr.P elment az ügyvédhez cégbejegyeztetés ügyében. Aztán felhívott minket, hogyha végeztünk menjünk át a WTC-be, mert most ott van.

Szóval fogtunk egy tuktuk-ot, lealkudtuk az árát nagyjából a felére és átrobogtunk a WTC-hez. K/ZS egy kicsit félt a tuktukba, kíváncsi vagyok, hogy mit szól majd a süvítő rohadáshoz.

A WTC-nél vártunk egy kicsit, aztán felbukkant Pöpcsi és felvett minket. Innen utunk Mr.Gamini colomboi 1000 négyzetméteres rezidenciájába vezetett. Hatalmas háza van, szökőkúttal, lépcsőházzal a belsejében, csak egy gond van. Baromi hülye helyre építette fel a világ végén, szóval csúnya nagyon a környezet.

Itt elvoltunk egy darabig, teáztunk, ettünk kis sütiket etc. Aztán szóltunk, hogy már kezd késő lenni úgyhogy szeretnénk hazaindulni. Mr.Gamini egy picit szomorkás volt, de beletörődött, hogy mára csak ennyit kapott belőlünk.

Hazafele menet K/ZS-ben is megállt a fos is a helyi közlekedéskultúra miatt. Aztán neki is jött egy holtpont, amit sikeresen átvészelt. Itt Sri Lankán nagyon fontos, hogy amikor megérkezik az ember, akkor ne aludjon el, mert akkor nagyon nehéz megszokni az idő eltolódást. Szóval mindent meg kell tenni az ébren maradás érdekében és ezt K/ZS pompásan hajtotta végre.

Olyannyira pompásan, hogy elég energiája volt ahhoz, hogy amikor megérkeztünk kahawa-i birtokunkba, akkor tudjon  még inni pár pohár arrackattack-ot.

Szóval ittunk egy kevés welcome drink-et, majd Pöpcsi, aki  ma röpke 16 órát vezetett le szólt, hogy egy kicsit fáradt, úgyhogy hazamegy. Aztán Mr.P, K/ZS meg én még ittunk egy-egy pohárral, majd mindegyikünk betért a hálójába és álomba merült.

1 komment

Címkék: én tuktuk colombo sri lanka mr.p pöpcsi süvítő rohadás mr.gamini k/zs

A bejegyzés trackback címe:

https://poya.blog.hu/api/trackback/id/tr271627640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

atyec 2010.01.04. 19:49:41

Helló Máté !
Most már nagyon kezdünk izgulni,hogy mi lesz a folytatással, Zsombor közben rendben hazaérkezett, tehát több kifogás nem lehet a továbbírásra...
Módosítási javaslat : legyen Pöpcsi új neve : RÖPCSI,mert ebben benne van a száguldás is, a süvítés. Itt megint dolgozik a tél, végre esett egy kis hó, sajna nem marad meg, tehát nem kell hazajönnöd síelni. Nicky továbbra sem csípi a havat,mert a só kikezdi tappancsait és a mancskrém nem mindig hatékony !
milyen fajta majom van a nyakadban ? makákó ? A legszebb az lenne,ha tennél a nyakadba egy kígyót,majd arra egy majmot és annak a fején pedig lenne egy kis gekko...
atyec
süti beállítások módosítása